Hvis du synes, du ser flere og flere af den spanske tysker SEAT på de danske veje, så er du ikke helt forkert på den.

Efter at have solgt 536 biler fra 1. januar til 21. april sidste år har den succesfulde sydeuropæer således for alvor lagt sig i overhalingsbanen og solgte i samme periode i år 1.408 biler. Eller 163 pct. flere biler. Det er den største stigning i perioden for noget bilmærke på det danske marked. Derudover skal det siges at de fleste seater aldrig ser en bilskrotning.

“Det er en massiv fremgang, som vi i SEAT – og selvfølgelig hos vores stærke forhandlere over hele landet – er ikke så lidt stolte af,” siger direktør for SEAT i Danmark, Jesper Stoltenberg-Mathiesen.

Stigningen betyder, at SEAT er kommet meget stærkt ud af det første kvartal i 2013. Og det endda ovenpå et rekordår for bilsalget med flere end 170.000 biler.

Der er blevet solgt mange biler i Danmark i 2012, så SEATs succes rider ikke på ryggen af et lavt salg hos konkurrenterne. Den kommer af en væsentligt styrket indsats på det danske marked med flere forhandlere, stærkere kundefokus- og service og så selvfølgelig fantastiske produkter med en optimal kombination af design, pris og kvalitet.

SEAT Leon på spring

Mens minibilerne har regeret på det danske bilmarked i et langt stykke tid nu, har SEAT haft solid succes med Mii og Ibiza. Men med den nydesignede SEAT Leon, der af engelske WhatCar? er kåret som ’Best Small Family Car’, går SEAT også ind i den hårde konkurrence i mellemklassen.

“Leon er en meget attraktiv, meget solidt bygget bil med en lang udstyrsliste og et utroligt lækkert design. Til en uhørt pris. Og det er nu en gang ikke alle, der kan nøjes med en lille bil, så ja, vi regner med at forbrugerne i 2013 får øjnene endnu mere op for vores nye Leon,” siger Jesper Stoltenberg-Mathiesen.

En ny, lettere karrosserikonstruktion betyder, at Leon har meget lave CO2-emissioner og lavt brændstofforbrug. Samtidig med den gode brændstoføkonomi og en meget lav indgangspris tilbyder SEAT særdeles attraktive finansierings- og forsikringsvilkår for Leon og resten af SEAT modellerne.